Site icon המרכז לתאונות עבודה ומחלות מקצוע

משמעות החשיפה לשמני חיתוך

עבודה מכשירים רוטטים

עובדים החווים חשיפה לשמני חיתוך, שמנים מינרליים, זפת, פיח ומוצרי שריפה, עוסקים בעבודות הכרוכות במגע עם חומרים רעילים ושמנים תעשייתיים, חשופים לסכנות אלו. אלו הן עבודות במפעלים, בזיפות גגות ובסלילת כבישים, וישנם חומרים שיכולים לגרום להרעלה חריפה או כרונית.

המחלות להן חשופים העובדים

בשל השימוש בחומרים הרעילים כמו זפת, שמני חיתוך, פיח, שמנים מינרליים ומוצרי שריפה, ובשל הקרבה של העובד עם הפנים ועיניים לחומר, עלול להתפתח כיב ממאיר של קרנית העין.

כיב בקרנית העין זוהי מחלה זיהומית חמורה, שנגרמת כתוצאה מחומרים רעילים שבאים במגע עם העיניים, פטריה, מזיהום של חיידק או מאמבה בקרנית. מחלה זו עלולה לגרום לנזק חמור ומשמעותי בעין, ואף לפגיעה ביכולת הראיה. אדם שחולה בכיב ממאיר בקרנית סובל מאודם בלובן העין בצורה משמעותית, כשהתופעה מלווה בהפרשות ובדמעות, ועלולה להופיע עכירות בקרנית.

תסמיני המחלה

חולים בכיב ממאיר בקרנית העין מרגישים ירידה בחדות הראיה באופן דרסטי, בכאב חד בעין, סובלים מתחושות אי נוחות בעין או מסנוור באור יום. במקרים בהם מתגלה כיב ממאיר בקרנית העין בקרב עובד שבא במגע עם חומרים כמו שמן חיתוך, שמנים מינרליים, זפת, פיח ומוצרי שריפה, יש צורך בהפניה דחופה לחדר מיון, ולרוב אין מן הנמנע באשפוז.

הסיכונים המלווים בכיב קרנית העין

למחלה זו ישנם סיכונים כגון דלקות הולכות ונשנות (כרוניות) של העפעפיים, יובש בעיניים, שיתוק בעצב הפנים שעלול לגרום לאי יכולת לסגור את העפעפיים. בנוסף עלולות להתפתח מחלות כלליות המלוות בפגיעה חמורה במערכת החיסון ובחוסר יכולת הגוף להתנגד לזיהומים המגיעים אליו מתוכו או מחוצה לו.

זכויות נפגעי העבודה בכיב ממאיר בקרנית העין

במידה והמחלה נגרמה לעובד במקום עבודתו והיא מוכרת בביטוח לאומי כ"מחלת מקצוע", והעובד סובל עקב כך מאובדן כושר עבודה ומנכות, הוא זכאי לקבל את זכויות נפגעי העבודה.

נכים נזקקים: חולים ב"מחלת מקצוע" שלא יכולים לעבוד בגלל נכותם, לאחר 91 ימים, יקבלו גמלה של 75% מהשכר הממוצע שקיבלו בשלושת החודשים בטרם חלו, כשאין להם הכנסה אחרת.

Exit mobile version