נכות נפשית ותאונת עבודה – מקרה דוד אמזלג

לשיחת ייעוץ חינם השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד- פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר

תוכן עיניינים:

ההכרה בפגיעה נפשית במסגרת העבודה כב"תאונת עבודה" הינה קשה לאבחנה ועמדה זה מכבר בפני הכרעה בבית הדין הארצי לעבודה. זהו סיפורו של עובד בחברת תנובה אשר עם השנים התקדם והפך למנהל מחסן הפצה באזור הצפון.

לקראת ראש השנה, בחודש ספטמבר 2001, ארגנה החברה אירוע הרמת כוסית לכבוד החג בשטח המפעל. באותה עת הוכרז על סכסוך עבודה בין ועד העובדים להנהלת המפעל אשר בעקבותיו החליט ועד העובדים להחרים את האירוע.

התובע, בחר גם הוא שלא להיות נוכח באירוע ובשל כך ננזף על ידי מעבידו הישיר. לטענת התובע, מעבידו גער בו והטיח בו כי ידאג לכך שהתובע לא יקבל בונוס שנתי ואף איים כי הוא לא ימשיך לעבוד בתנובה. לאחר אותו אירוע שב התובע לעבודתו הרגילה ואולם ביום 27.1.02 קיבל התובע הודעה ממעבידו כי הוחלט לפטרו בשל מה שהוגדר כמשבר אמון.

לטענת התובע אותו משבר אמון הוא היעדרותו מאירוע הרמת הכוסית לחג. התובע טען בבית הדין כי הודעת הפיטורין הכתה בו כרעם ביום בהיר והיא זו שהובילה למצבו הנפשי הירוד. לאחר שתביעתו להכרה באותו אירוע חריג כ"פגיעה בעבודה" הגיע התיק לפתחו של בית הדין האזורי לעבודה.

המוסד לביטוח לאומי טען כי אין לראות בהודעת הפיטורין מיום 27.1.02 כ"אירוע חריג" כמשמעותו בחוק. המוסד טען כי במשך תקופה ארוכה היו טענות בגין תפקוד לקוי של התובע בעבודתו. מעבידו אף ניסה למצוא לו תפקיד אחר אך משלא שיפר את תפקודו הוחלט לפטרו. אין כל קשר בין אי נוכחותו באירוע הרמת הכוסית בחג לבין פיטוריו.

כן הוכח כי התובע סבל מדחק נפשי טרם אירוע זה ועל כן דחה בית הדין את טענותיו של אמזלג ולא הכיר באירוע הפיטורין כב"תאונת עבודה". על החלטת בית הזין האזורי ערער הנ"ל לבית הדין הארצי לעבודה (עב"ל 151/08).

ערעור על ההחלטה

בית הדין בחן את תיקו הרפואי של אמזלג וציין כי החל מיום פיטוריו ב 27.1.02 ניתנו למערער תעודות מחלה לתקופות שונות בין השאר בשל מתח נפשי מלווה בלחץ דם גבוה ותגובות של חרדה ודאגה. את אותה פגיעה נפשית קושר בין הדין באופן ישיר וחד משמעי לשיחת הפיטורין אשר נערכה למערער ב 27.1.

באשר לטענת המוסד כי חלה ירידה בתפקודו של המערער והוא הוזהר על כך מספר רב של פעמים טרם פיטוריו, קובע בית הדין כי אין בהודעה על תפקוד לקוי בעבר דומה למימושה בהודעה על הדחה מהתפקיד. בית הדין קובע כי אין צורך להוכיח במקרה זה "אירוע חריג" אלא די שאירוע בעבודה יגרום לתקופת אי כושר המזכה בקבלת דמי פגיעה, גם אם מדובר בהחמרה זמנית, כדי שתאונה תוכר כתאונת עבודה.

קשר סיבתי בין אותו אירוע בעבודה להחמרת מצב נפשי

אשר על כן קובע בית הדין כי אין המדובר במתח נפשי מתמשך אלא במתח נפשי אשר נגרם מאירוע בודד אשר אירע ביום 27.1 בו הוא התוודע לפיטוריו.

כן קובע בית הדין כי עובדת היות המערער מטופל נפשית בעבר אינה שוללת אפשרות של קשר סיבתי בין אותו אירוע בעבודה להחמרת מצבו הנפשי. לסיכום הדברים, ערעורו של אמזלג התקבל והודעת הפיטורין אשר גרמה לו נכות נפשית הוכרה כ"תאונת עבודה".

ראו גם:

הליכי פיטורין בעת פגיעה בעבודה

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד- פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!