גמלת ניידות – תנאי הזכות

לשיחת ייעוץ חינם השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד- פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר

תוכן עיניינים:

אנשים רבים סובלים ממגבלות שונות על רקע רפואי. בין המגבלות ניתן למצוא גם סוגים שונים של נכויות ומחלות שפוגעות ברגליים. לפגיעות, יש השלכות שונות על היכולת לקיים פעולות שונות הקשורות בניידות ממקום למקום. על מנת לסייע לאוכלוסיית הזכאים הסובלים מבעיות שונות וממגבלות ביכולת הניידות נקבע כי ביטוח לאומי יעניק להם גמלת ניידות.

חשוב להבין שגמלה זו איננה בהכרח סכום מסוים, חודשי, שמשולם לזכאי. מדובר למעשה בכמה וכמה הטבות שיינתנו למי שעומד בקריטריונים שונים לרבות גיל, מקום עבודה, סוג המגבלה ועוד. בשורות הבאות נראה מהי בדיוק גמלת הניידות, מי יכול להימצא זכאי, כיצד מגישים בקשה לקבלת גמלה זו ועוד.

ישנם נפגעי עבודה רבים שהמצב החדש – הנכות, תפסה אותם לא מוכנים. אם בעבר היו עצמאיים וניידים במידת האפשר המציאות שלאחר הפגיעה מראה מציאות אחרת. על מנת להקל על סבלם של נכים רבים שאיבדו את כושר עבודתם ולצד שורה של זכויות שונות אותן הם יכולים לקבל ביניהן קצבת נכות כללית או זמנית, שיקום מקצועי וכן הלאה, גם ניתן להגיש בקשה לקבלת גמלת ניידות. אך מה בעצם מטרתה של גמלת הניידות?

גמלת ניידות: לא לנהיגה בלבד

רבים סבורים שגמלת הניידות קשורה קשר הדוק לזכאות לרכב מיוחד לנכים. למרות שבמקרים רבים בהחלט ישנו קשר כזה, הרי שגמלה זו יכולה להיות זכותו של אדם גם אם אין לו רכב מסוג זה ואפילו אם אין לו רישיון נהיגה.

גם ילדים צעירים, למשל, עשויים להימצא זכאים לגמלת ניידות, כאשר תנאי מרכזי לכך הוא שלאדם המטפל בהם או אחראי לשלומם יש רישיון נהיגה. תנאי נוסף שצריך להתקיים בדרך כלל הוא שהאדם המוגבל בניידות (לאו דווקא ילד) מתגורר ביחד עם מי שמשמש כנהג המסייע לו או מתגורר בסמיכות רבה.

סוגים שונים של הטבות

גמלת הניידות הינה למעשה הזכות של אנשים הסובלים ממוגבלויות שונות (שאת חלקן נפרט בהמשך) לקבל הטבות שיכולות להיות כספיות או שוות כסף. הדבר הזהה בכל ההטבות לסוגיהן הוא שכולן נועדו לסייע במימון ההוצאות המיוחדות הקשורות להתניידות. בין ההטבות הנכללות בגמלת הניידות:

הלוואות לרכב, בתנאים מיוחדים

הלוואות אלה נועדו לסייע ברכישת רכב חדש או בהחלפה של רכב קיים. הרכב יכול להיות רכב מיוחד לנכים, אך לא בהכרח. הנקודה המרכזית והחשובה ביותר היא שמטרתו של הרכב הינה לשמש את האדם המוגבל ואותו בלבד. במקביל, יש לציין, ישנן הלוואות למימון מיסי הרכישה של רכב חדש.

קצבה חודשית – קצבה זו נועדה להוות השתתפות בהוצאות הניידות, בין אם באמצעות רכב פרטי ובין אם באמצעים אחרים. כאשר מדובר באדם עובד, הקצבה תהיה במקרים מסוימים – מוגדלת.

סיוע בהקשר של אבזור מיוחד – ניתן לקבל הן הלוואות והן החזר הוצאות. הלוואות או החזר ההוצאות נועדו לסייע במימון אביזרים מיוחדים לרכב, לצורך התאמתו לאדם המוגבל או הנכה.

מי מוכר כמוגבל ניידות?

בין האנשים המוגבלים בניידות, לרוב פגועים ברגליים, שזכאים לגמלת הניידות ניתן למצוא:

אנשים הסובלים משיתוק – השיתוק יכול להיות מלא או חלקי, עם התייחסות למידת המוגבלות.

אנשים הסובלים מקטיעה – של כף הרגל, הרגל, השוק וכדומה.

אנשים הסובלים מבעיה חמורה במפרקים – ירכיים, ברכיים, קרסוליים. מדובר על בעיות של קישיון חמור, מפרקים מדומים או הגבלות בתנועה מסוגים אחרים וכן מי שעבר החלפה של מפרקים.

יש לציין שישנם גם מוגבלויות שונות – ובהן גפה קצרה, מומים שונים ועוד.

כך תקבלו גמלת ניידות

על מנת להימצא זכאים ולקבת את ההטבות הגלומות בגמלת ניידות יש צורך להגיש תביעה על פי התהליך הבא: ראשית, יש למלא טופס מיוחד (שקיים בסניפי הביטוח הלאומי), למלא אותו ולהעבירו ללשכת בריאות מחוזית. לאחר מכן יש לקבל תשובה לגבי רמת המוגבלות בניידות (נמדדת באחוזים).

בשלב השלישי ניתן להגיש את התביעה באמצעות המוסד לביטוח לאומי. לטופסי התביעה שמגישים למוסד לביטוח לאומי יש להגיש מסמכים שונים כגון צילום של רישיון נהיגה, תלושי משכורת עדכניים, טופסי התחייבות להלוואה ועוד.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד- פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!