מדריך כתוב זה יספק לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על תאונת עבודה שכיר, וכיצד לטפל בה ברגע שהיא מתרחשת. המדריך גם יספק מידע וטיפים כיצד להפיק את המרב מביטוח תאונות העבודה, כמו גם מה לעשות אם נפצעתם בזמן העבודה, בדרככם אליה או בדרככם מהעבודה לביתכם.
תאונות עבודה קורות מדי יום, ובמקרים מסוימים, העובד נותר ללא סיוע כלכלי או רפואי מקיף. התאונה יכולה להיות עקב רשלנות, תאונות באתר בנייה, או אפילו כשל בציוד. במקרים מסוימים, תאונות עבודה יכולות אפילו להיגרם כתוצאה מישיבה ממושכת על כיסא או עמידה ממושכת על הרגליים. לא משנה מה המקרה, ישנם דברים שניתן לעשות כדי לקבל את כלל הזכויות המגיעות לכם בחוק. בשלב ראשון, יהיה חשוב לקבל ייעוץ משפטי בגין תאונת עבודה שכיר או עצמאי, תלוי בעובד ובמשלח ידו.
האם כל תאונת עבודה מהווה אובדן כושר עבודה?
כולנו יודעים שקורות תאונות, אבל השאלה היא: מה קורה כשקורה תאונה בעבודה והאם היא נחשבת אוטומטית כמקרה של אובדן כושר עבודה? ובכן, במקרים מסוימים תאונת עבודה שכיר עלולה לכלול אובדן כושר עבודה, אבל זה לא אומר שכל תאונות העבודה יובילו לאובדן כושר עבודה.
במילים פשוטות, אובדן כושר עבודה הוא מצב המונע מאדם להיכנס, להגיע למקום עבודתו או להמשיך בעיסוקו. זה עלול להיגרם מבעיות פיזיות, נפשיות או חברתיות. הסיבות לאובדן כושר עבודה יכולות לכלול התפרצויות של מחלות נפש, היווצרותה של מוגבלות פיזית, בעיות עקב שימוש בציוד כבד או במכונות ועוד. במובן זה, אובדן כושר עבודה הוא מצב שבו אדם אינו יכול לעבוד בגלל ליקוי פיזי או נפשי כלשהו.
מה כולל ביטוח בריאות? והאם תאונות עבודה מכוסות בביטוח?
קודם כל, חשוב לזכור שאתם מדי חודש בחודשו מפרישים דמי בריאות, מיסים ודמי ביטוח לאומי משכר הברוטו שלכם. לכן, כאשר חלילה נגרמת תאונת עבודה שכיר, יהיה חשוב לעמוד על הזכויות שלכם מול ביטוח לאומי ולדרוש את המגיע לכם כחוק. ככלל, זה אומר גם לתבוע את ביטוח לאומי במקרה הצורך, וכך לקבל את דמי הפגיעה או ימי המחלה המגיעים לכם.
באופן כללי, ביטוח בריאות הוא סוג של ביטוח המשלם עבור הוצאות רפואיות וכירורגיות שנגרמו למבוטח. זה בדרך כלל מסופק על ידי מעסיקים, הממשלה או ארגון מסוג אחר, לרבות ביטוח לאומי בישראל (פריבילגיה שלא קיימת בכל המדינות, אגב). במילים פשוטות, ביטוח בריאות נועד להגן עליכם מפני הבלתי צפוי. ביטוח זה מכסה דברים כמו ביקורי רופא, אשפוז בבית חולים ואפילו עלויות תרופות או חלילה עלויות הלוויה. בתוך כך, תאונות עבודה אינן מכוסות תמיד על ידי ביטוח הבריאות. אם נפצעתם בעבודה, ייתכן שתוכלו להגיש תביעה להטבות פיצויים לעובדים מול ביטוח לאומי.
למה חשוב לקבל סיוע של עו"ד במקרה של תאונת עבודה?
שכירת עורך דין היא חשובה מכיוון שהוא יכול לסייע בהליך המשפטי ולספק ייעוץ לגבי הזכויות שלכם כעובדים שכירים. כמו כן, עורך דין תאונת עבודה שכיר יכול גם לסייע בתהליך המשא ומתן ולסייע בהגשת תביעות. בהיבט הזה של הדברים, אם נפגעתם בעבודה, חשוב להכיר את הזכויות החוקיות שלכם.
שימו לב, במידה ואתם עוברים תאונת עבודה, חשוב להיעזר בעורך דין בהקדם האפשרי. והקדימות בפנייה חשובה לא רק בגלל האינטרסים שלכם, אלא גם בגלל ההגנה על הזכויות המשפטיות שלכם והזכויות התעסוקתיות שלכם. לא פעם, לאחר תאונת עבודה של עובד שכיר, המעסיק עשוי להחליט לפטרו, ובהחלט אפשר להגיש תביעה על פיטורין מהסוג הזה. ככל שתקדימו לקבל סיוע משפטי, ככה תוכלו להיות מכוסים ולהיות בטוחים שאתם פועלים במקביל לזכויות שלכם.
האם תאונת עבודה גורמת לקיזוז ימי מחלה?
התשובה לשאלה הזאת היא: לא, הגשתי תביעה בגין תאונת עבודה שכיר אינה מובילה לקיזוז ימי המחלה שלכם. למעשה, החוק אינו מתיר למעסיקים לקזז מימי המחלה של שכירים במקרים בהם הם מגישים תביעות בגין תאונות עבודה, אובדן כושר עבודה זמני וכדומה.
אם מצאתם את עצמכם בסיטואציה בה המעסיק שלכם מאיים עליכם בהורדת וקיזוז ימי מחלה שנצברו לכם בתלוש, דעו לכם שיהיה חשוב לקבל סיוע מעורך דין בהקדם ולתקוף את הסוגיים המשפטית הזאת בצורה נכונה.
מה סכום הפיצויים שאפשר לקבל בגין תאונת עבודה?
באופן כללי ומבלי להתייחס למקרים פרטניים, שיעור דמי פגיעה בדרך כלל יעמוד על כ-75% מהכנסות הברוטו של העובד השכיר. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון עוד כמה מאות שקלים שמתקזזים עקב תשלום דמי בריאות, תשלום מיסים ודמי ביטוח לאומי.
לאחר קיזוז תשלומים שונים שיש להעביר מדי חודש בחודשו, עובדים שכירים עשויים לקבל פיצויים ודמי פגיעה העומדים על כ-70% מהכנסות הברוטו שלהם. אם אתם מעוניינים לדעת יותר בנושא ולהבין את הזכאויות המלאות שלכם, המשיכו לקרוא את הטיפים הבאים למציאת עורך דין תאונת עבודה שכיר.
טיפים למציאת עורך דין מומחה בתאונות עבודה
כאשר אתם מחפשים עורך דין תאונת עבודה שכיר, חשוב למצוא אחד שיוכל לסייע לכם בתיק שלכם בצורה נכונה ומותאמת לכם אישית. בבחירת עורך דין יש הרבה פרמטרים שיש לקחת בחשבון, למשל המיקום של המשרד. אתם לא תהיו מעוניינים לנהוג במשך שעות בכל פעם שיהיה צורך להגיע למשרד עורכי הדין, ככה שחשוב לאתר אחד קרוב אליכם.
כמו כן, קחו בחשבון את שנות הניסיון של עורך הדין, המלצות או הפניות שאפשר לקבל על אותו עורך דין, ואף המלצות מחברים או בני משפחה שלכם. בסופו של דבר, מידע משפטי מדויק יכול להיות מכריע וקשה למצוא אותו. אם אתם מחפשים עורך דין המתמחה בתאונות עבודה, הקפידו לברר שלאותו עורך דין יש ניסיון עם תיקים כמו שלכם.