מחלות העלולות להגרם כתוצאה מקרינה

לשיחת ייעוץ חינם השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד- פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר

תוכן עיניינים:

מחלות העלולות להגרם כתוצאה מקרינהמאמר זה עוסק במושג קרינה ובמועסקים שעלולים לחלות במחלת הקרינה. מהי אם כן קרינה? זו בעצם העברתה של אנרגיה ממקור אחד למקור אחר. הקרינה יכולה לחדור לגוף ומידת החדירה הנה תוצאה של סוג הקרינה. מהן מחלות קרינה?

מחלת קרינה הנה מחלה שנגרמה בעקבות חשיפה לקרינה שנפלטה מחומרים רדיו-אקטיביים כגון קרני גאמא או רנטגן. חשיפה של הגוף לכמות קרינה קשה וגדולה עלולה לגרום למוות תוך זמן קצר. חשיפה לכמות קטנה תגרום באופן מיידי לשלשולים, בחילות והקאות, ומאוחר יותר לדימום ונשירת שיער.

חשיפה לקרינה מייננת

ישנה קרינה מיינת אשר הנה קרינה של חלקיקים או סוג של גלים אלקטרומגנטיים אשר להם אנרגיה גבוהה ויש להם יכולת ליינן רקמות חיות. הכוונה היא שחרור של אלקטרונים ממולקולות או אטומים. משתמשים בה במחקר ופיתוח, בנייה, רפואה ועוד.

קרינה זו הנה מסוכנת לבריאות ויש לשמור על זהירות. קרינה מיינת גורמת נזק ל-DNA, אשר הנו חומר גנטי בתא יחיד. ישנו נזק מיידי לרקמות שנחשפו לקרינה ונזק שמגיע בשלב מאוחר יותר כגון גידול סרטני שיכול להיווצר. במידה והייתה חשיפה לכמות עצומה של קרינה זו, עלולות להיווצר מוטציות בילודים.

נמצא כי אוכלוסיות שנחשפו לקרינה זו ברמות עצומות עלולים לחלות בסרטן. מסתבר כי סוגי הסרטן המתגלים בעקבות חשיפה לרמות קרינה גבוהות הם שונים ורבים ביותר וכוללים אברי הגוף רבים. מתי מתפרצות המחלות? עובר זמן בין התפרצות המחלה לחשיפה לקרינה.

זוהי בעצם תקופת "השהייה". לא ניתן לאבחן ולהבדיל בין סוגי סרטן שנתגלו ללא חשיפה לקרינה או בעקבות החשיפה. ישנם גורמים רבים המשפיעים על התחלואה בסרטן כגון חומרים כימיים, עישון, אלכוהול ועוד. מסתבר כי ככל שהחשיפה גדלה, כך יעלה בהתאמה הסיכוי לחלות במחלות. נמצא כי כאחוז אחד של האוכלוסייה יחלה במחלת קרינה כתוצאה מחשיפה לקרינה מייננת באופן טבעי או מלאכותי.

מיהם המועסקים שנחשפים לסכנה של קרינה? כל עובדי הרנטגן למיניהם, צוותי אוויר, עובדים במעבדות מחקר, עובדים במחלקות רדיולוגיה רפואית ואונקולוגיה, עובדים בתחנות כוח גרעיניות ובמחלקות רפואה גרעינית. אותם מועסקים עלולים להחשף לקרינה מזיקה במהלך עיסוקם. הם משתדלים לנטר את כמות החשיפה באמצעות חיישנים קטנים הנקראים דוסימטרים. יחד עם זאת, תחום עיסוקם ומקצועם עלול לגרום להם לחלות במה שנקרא מחלת מקצוע.

מחלות מקצוע וקרינה

מהי ההגדרה של מחלת מקצוע? באופן כללי ניתן לומר כי מחלת מקצוע הנה מחלה אשר עובד המועסק במקום עבודה מסוים חלה במקום עבודתו כתוצאה מעיסוקו. על מנת לקבל פיצויים, המועסק חייב להציג הוכחות שישנו קשר בין המחלה אשר חלה בה לבין התנאים בהם עבד.

ההוכחות נבדקות בביטוח הלאומי לפי הרשימה של המחלות הנחשבות כמחלת מקצוע. במידה והמחלה בה חלה המועסק אינה כלולה ברשימה, היא לא תהיה מוכרת כמחלת מקצוע גם אם ההוכחה תהיה חד-משמעית לגבי הקשר בין המחלה למקום התעסוקה של העובד ולתנאים בהם הוא עובד. מסיבה זו, לעתים המועסקים נפגעים, אך אינם מקבלים פיצוי כלשהו.

חוק הביטוח הלאומי עבור מועסקים שנפגעו במקום עבודתם מיועד לתת פיצויים לאותם אנשים על כך שאיבדו את יכולת השתכרותם והכנסותיהם וכשירותם לעבודה הנוכחית או לכל עבודה אפשרית אחרת, לאחר שנפגעו במקום עבודתם מהמחלה. כמו-כן, לעובד שנפגע יש זכאות מוחלטת לקבלת טיפולים רפואיים מסוגים שונים ללא תשלום כתוצאה מהפגיעה. במידה ומופיעה נכות, למועסק תהיה זכאות לקבלת קצבה או אף מענק בהתאם לקביעת מצבו.

כל עובד אשר הינו שכיר מבוטח על ידי מעסיקו במוסד לביטוח לאומי ומכאן שהוא זכאי לפיצויים, פנסיה, קצבת נכות מעבודה, דמי פגיעה, ואף שיקום מקצועי כתוצאה ממחלת המקצוע. המעביד מדווח על ההיבטים הרפואיים של המועסק לביטוח הלאומי.

מאמרים נוספים בנושא:
מחלת החפרים

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד- פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!