שיקום מקצועי לסובלים ממחלות מקצוע או פגיעה בעבודה

לשיחת ייעוץ חינם השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד- פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר

תוכן עיניינים:

במהלך חיי העבודה עשוי עובד שכיר או עצמאי להיפגע או לחלות. למרבה המזל, גם אנשים שחלו במסגרת מקום העבודה וגם אנשים שנפגעו בתאונת עבודה יכולים להחלים ולהשתקם. כחלק מאותו תהליך שיקומי, מעודד הביטוח הלאומי את הנפגעים לשוב לעבודה סדירה. הצעד הראשון לכך, בקרב אנשים שאינם יכולים לשוב למשלוח היד הקודם הוא הגשת בקשה לשיקום מקצועי. במסגרת תהליך השיקום מקבל הנפגע תמיכה, סיוע וליווי.

מי זכאי לשיקום מקצועי?

הזכאות לשיקום מקצועי נועדה לאפשר לאנשים שנפגעו במהלך העבודה לחזור לחיי שגרה ועבודה. בין הזכאים ניתן למצוא בעיקר אנשים שקיבלו הכרה כנכים בגובה עשרה אחוזים ומעלה. נכותו של תובע השיקום צריכה לנבוע באופן ישיר או מתאונת עבודה שהוכרה, ממחלת מקצוע או פגיעה מתמשכת (מיקרו טראומה).

על מנת לממש את הזכאות הזאת, יש צורך לא רק להגיש תביעה לביטוח לאומי אלא גם לשכנע את פקידי השיקום שישנה מוטיבציה לחזור לעבודה וקיימת מוטיבציה לקיים הכשרה מסודרת עד לקבלת תעודת הסיום במוסד מקצועי או לימודי מוכר.

לימודים מקצועיים ואקדמאיים בחסות הביטוח הלאומי

התנאי העיקרי עליו יש לתת את הדעת לפני שמחליטים מהו הכיוון המתאים הוא שיהיה זה מקצוע שמאפשר תעסוקה בהתאם לדרישה בשוק העבודה. מטרת השיקום איננה להרחיב את ידיעותיו של נפגע העבודה כשלעצמם, אלא לעשות זאת במסגרת השאיפה לחזור לעבודה.

את הלימודים יקיים מי שאושר לו השיקום המקצועי במוסדות שמציעים הכשרה מקצועית רלוונטית או לחילופין – השכלה אקדמית. במידה וכתוצאה מהפגיעה סובל המשתקם ממגבלות שעשויות להפריע לו בתהליך ההכשרה, נעשה מאמץ לסייע לו באמצעות כלים מתאימים. כלים שכאלה יכולים להיות למשל שירותי תמלול (הקלדה של הרצאות), פתרונות של הנגשה וכדומה.

בדרך לשיקום מקצועי עוברים ביורוקרטיה

מלבד הגשת תביעה יש צורך למסור מסמכים רפואיים ומסמכים על השכלה, להיפגש עם פקיד שיקום ולהראות נכונות אמיתית ורצון ללמוד בכדי לעבוד.

טופס התביעה (מספר 270) כולל בין היתר מילוי של פרטים אישיים, ציון מצב משפחתי, פירוט סוג הפגיעה, התאונה, מחלת המקצוע.

יש לציין גם את אחוזי הנכות שנקבעו בוועדה הרפואית ולגבות את כל האמור לעיל במסמכים (לא חייבים להמציא מסמכים מקוריים בהכרח, אפשר גם צילומים). מידע חיוני נוסף שצריך לציין היא רמת ההשכלה, שם מקומות הלימוד ומסלולי הלימוד בעברו של התובע, המקצוע הקודם שבו עסק נפגע העבודה בטרם הפגיעה.

יש לציין שהתובע חופשי לציין לא רק מהן העדפות הלימוד וההכשרה שלו אלא גם מה מניע אותו לכך, מה עשוי להקשות עליו ולמה הוא יזדקק כדי לעבור את תהליך השיקום בהצלחה. כדי להקל על התובע, את טופס התביעה ואת כל המסמכים הנלווים, לרבות תעודות קודמות של לימודים, ניתן לשלוח בפקס או בדואר ואין חובה לגשת לשם כך למשרדי ביטוח לאומי.

סיוע כלכלי וקצבאות

בכדי לאפשר למשתקם לסיים את לימודיו בהצלחה, יאושרו לו בדרך כלל גמלאות וקצבאות – בין אם בסכום חד פעמי ובין אם בתשלום חודשי למשך זמן קצוב. ככלל, הקצבה תשולם לצורך כיסוי הוצאות של מי שהליך ההכשרה שלו מחייב עשרים שעות לימוד בכל שבוע. דמי השיקום נועדו לסייע במימון הוצאות מחייה אך בנוסף, ניתן לקבל אישור גם לסיוע נוסף במימון שכר לימוד, הוצאות נסיעה, רכישת עזרי לימוד ועוד.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד- פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!